Det fiffiga med reklamgåvor är att de är just gåvor! En present är alltid uppskattad och till skillnad från andra typer av reklam så är detta en välkommen form av marknadsföring då den är användbar och gratis. Kaffekoppar hittar man i Sveriges alla hörn och man kan se dem både på jobb och fritid, inomhus och utomhus, bland stadsbor och bönder.

Förr i tiden trodde man att det räckte med att en reklamgåva var gratis men idag vet man att marknadsföringen är som mest effektiv om presenten är användbar, snygg och av god kvalitet. Just en mugg är därför perfekt då man har tillräckligt med yta för att få med de bilder och den text man önskar, samtidigt som den är användbar och praktisk. Man kan ju använda kaffemuggar för en mängd olika saker som att dricka allehanda drycker och soppor och dessutom använda dem som förvaringskärl.

Viss profilreklam har med det egna företaget att göra då man med den vill få ut ett visst budskap eller ständigt ge associationer till sina varor och tjänster. En bit reklamchoklad passar alldeles utmärkt för en godistillverkare eller ett café men mindre bra för ett gym eller en förening som sysslar med viktnedgång. En kaffemugg är däremot perfekt för alla tillfällen då den kan användas av precis alla, närsomhelst och varsomhelst.

Gör en kaffemugg till ett riktmärke för den du och ditt företag är och låt designen, färgerna och texten bli en perfekt representant. Alla behöver ju en mugg, både i hemmet och på arbetsplatsen, så din kaffemugg kommer garanterat att mottas med tacksamhet och användas mycket. Att din logo och kontaktinformation ständigt finns tillgänglig är en mycket viktig del av reklamens syfte och ger gåvans effektivitet ett flertal nivåer. Så tänkt inte på vad du säljer, utan snarare på vad du kan ge bort som kommer att ge mest glädje!