Det finns många olika produkter att väja på när man vill göra profilreklam men poängen som de alla har gemensamt är att de skall föra ut ditt företagsnamn på ett trevligt sätt. Alla människor blir glada av att få något gratis och ju mer användbar gåvan är desto bättre. Man kan göra sitt val av gåva baserat på sig själv, det vill säga att man tillverkar produkter eller erbjuder tjänster som har med reklamgåvan att göra (pappersbutik – penna, gym – sportflaska) eller på användbarhet för kunden, som till exempel en badhandduk eller en kaffemugg.

Du behöver alltså inte ha ett café för att dela ut kaffemuggar utan istället fokuserar du på mottagarens välbefinnande genom att ge denne något som kommer att komma till stor användning. Särskilt i Sverige, då svenskar är bland världens tio mest kaffedrickande folk, förutom alla andra drycker som man kan konsumera ur en mugg.

En stor fördel med kaffemuggar är att de har en rejäl yta att dra nytta av. Man får här plats med massor av saker förutom sin logo: text, bilder, slogans, information, kontaktnummer etc. Man kan göra layouten som man vill, till exempel med logon på sniskan och sedan kontaktinformationen horisontalt, eller tvärtom. En snygg bild med logon ovanpå och telefonnummer och mejladress som löper runt som en ram. Eller varför inte något lite knasigt, med logo på undersidan?

Vill man så finns det också gott om plats för att man skall kunna trycka en längre text på muggens yta. Man kan till exempel ha en informativ text om vem man är eller kanske någon information som kan komma till användning som till exempel en text, en liten ordlista eller olika måttenheter. Kanske en karta eller en rad mindre bilder på ens olika produkter? Koppen har plats för allt detta och blir därmed den perfekta reklamgåvan!