En kaffemugg med företagets tryck på kommer att användas mycket och länge, inte minst i fikarum på ditt och kundernas kontor, fabriker och affärer. Det är ju här man tar en välbehövlig och mycket välkommen paus och därför får både rummet och din kaffemugg positiva associationer med en gång. Här kan man koppla av en liten stund, med en härlig kopp kaffe och samtidigt få ditt namn i synfältet utan att det känns störande eller irriterande. Detta är den allra bästa formen av reklam, då den mottas och används med tacksamhet och positiva tankar.

Kaffemuggen är dessutom ett enkelt och praktiskt sätt att öka gemenskapen på jobbet. Man kan till exempel låta trycka individuella koppar med företagets logo och varje anställds namn på, eller varför inte ett roligt gruppfoto med företagets alla medlemmar? Det här fungerar lite som en klasströja, där alla känner att de hör ihop och där produkten med logon blir en slags symbol för denna samhörighet.

Vill man kan man dessutom ge sina anställda ett flertal muggar som de kan ta med sig hem eller ge till vänner. Det spelar ingen roll om dessa familjemedlemmar eller vänner har med ditt företag att göra, utan poängen är att din anställda tycker att det är kul att få själv ge bort presenter till sina nära och kära. Detta stärker gemenskapen ytterligare då man blir stolt för sitt företag och glad för dess generositet och muggen representerar just detta.

Eftersom det är så pass lätt att trycka olika saker på muggar kan man beställa en uppsättning med både vanliga muggar och lite speciella sådana. Till exempel kan man ha ett gäng vanliga muggar som man delar ut till alla, och en samling VIP-muggar med guldkant som bara de anställda får. På så sätt känner de sig alla utvalda liksom att de har något extra gemensamt.