En kaffemugg kan användas till mångt och mycket: till att dricka kaffe, te eller choklad, att få i sig en god soppa eller en smarrig kaffecocktail. Man kan också använda den för tandborsten i badrummet, som pennställ på skrivbordet och som en liten mynt-förvarare på hyllan där man alltid har växelmynt. Det är med andra ord aldrig fel med en kaffemugg och det är just därför som den lämpar sig så utomordentligt som profilreklam.

Idén med reklamprodukter har alltid varit att det skall vara ett sätt att få med sin logo i människors liv under en längre tid. Detta har visat sig vara extremt effektivt då reklamen fungerar på många olika plan. Först och främst blir mottagaren glad för att få en present, vilket ger ditt namn positiva associationer. Medan produkten används synes så din logo om och om igen, vilket så att säga präntar in ditt namn i personens hjärna. Du är därför närvarande hela tiden, och om en kund behöver dina produkter eller tjänster så kommer de att tänka på dig med en gång. Dessutom kan man trycka all sin information på muggen, som till exempel telefonnummer och hemsida.

Kaffemuggen håller länge och om du ger en till din kollega eller kund så kommer den inte att ses av bara mottagaren, utan dessutom av dennes omgivning. Den kanske synes av kundens andra kollegor på jobbet, av familjemedlemmar eller vänner, och det kommer att bli en attraktiv gåva som allt fler vill ha. Detta gör muggen till en välkommen form av reklam, till skillnad från till exempel radio- och TV-reklam, eller reklampost, som ofta uppfattas som irriterande.

Ge en kul, snygg, trevlig och funktionell present till din målgrupp och garantera på så sätt att ditt företagsnamn kommer att hänga med länge. Ett effektivt sätt att synas utan att vara störande!